Hinnoittelusta

Pukimo Raivion hinta perustuu vaatteen vähittäishintaan, harvinaisuuteen sekä kuntoon. Yrityksellä ei ole liiketilaa, palkollisia, erillistä varastoa tai muuta juoksentelevaa menoerää, joten hinnat pysyvät kurissa. Se onkin yksi tavoitteista: Suomen miehet eivät voi pukeutua laadukkaammin ja tyylikkäämmin, jos vaatteiden hinta on tavoittamaton. Verkkokaupassa näkyvissä hinnoissa ei ole arvonlisäveroa, sillä Suomessa käytettyihin vaatteisiin voi soveltaa marginaaliverotusta. Se on käytössä yrityksen tilitoimiston tiedoissa.

 

Esimerkki: Brionin verkkokaupassa irtotakin keskihinta on 3600 euroa. Kun vastaava takki on myynnissä Pukimo Raivion valikoimassa, liian korkea hinta karkottaisi asiakkaan, ja kovin alhainen hinta pakottaisi yrittäjän elämään kaurapuurolla. Jos takissa ei näy kulumaa ja valmistajan lapun perusteella se on viime vuosien aikana valmistettu, pukineen voisi listata 1800 eurolla myyntiin. Se on kuitenkin paljon rahaa käytetystä vaatteesta, joten parempi hinta on noin tuhat euroa. Tarkoituksena on löytää laadukkaalle vaatteelle uusi omistaja, eikä hamstrata sitä vaatekaapin koristeeksi.

Ajoittain valikoimassa on myös niin kutsuttuja vintage-vaatteita. Määritelmän mukaan niillä on ikää vähintään 25 vuotta. Usein vanhat vaatevalmistajat ovat lopettaneet toimintansa, joten uusia vastaavia vaatteita ei niiltä voi enää saada. Tällöin asun harvinaisuus nostaa sen myyntihintaa. Mitä vanhempi, hyväkuntoisempi ja harvinaisempi vaate, sitä korkeampi hinta.